Akvarellpapper

Hem > Akvarellpapper

Akvarellpapper-ark

Akvarellpapper-ark i limmade eller olimmade block är det vanligaste valet bland konstnärer som jobbar med vattenfärger. Fördelen med att måla på ark är att du har ett färdigt format att förhålla dig till och som dessutom passar i vanliga standardramar. Ark är perfekt när du exempelvis vill måla flera akvareller som passar ihop och ska hänga tillsammans på en vägg. Nedan finner du våra favoritställen där vi köper akvarellpapper i ark eller på rulle.


Akvarellpapper på rulle

Akvarellpapper på rulle är ett utmärkt val för dig som uppskattar en större flexibilitet. Tack vare formatet kan du skapa kreativt och behöver inte begränsa dig till en förutbestämd yta på samma sätt som när du målar i ett block. Akvarellpapper på rulle tenderar även att vara prisvärt och därför kan du köpa in hela rullen för att sedan skära till mindre ark själv.

IB Wahlström

Vår lista toppas av IB Wahlström akvarellpapper som är en populär återförsäljare bland så väl konstnärer, som studenter och glada hobbymålare. Pappret finns både i syntet och cellulosa, i olika färgton och storlekar. Välj mellan lösa ark, hela rullar eller block.

  • Välj mellan olika ytstrukturer (gräng) som passar ditt sätt att måla.
  • Akvarellpapper om 300 gram och 640 gram är särskilt populära.

Artistica

Ett säkert kort för en akvarellmålare är att handla sina rullar och ark hos Artistica. De erbjuder produkter i bomull från flera kända producenter som Arches, Saunders Waterford, Fabriano och LANA. Butiken har även papper gjorda på cellulosa/lump från Langton, Bockingford och Fabriano.

  • Bomullspapper är slitstarkt, har en jämn fuktbalans och gulnar inte med tidens gång. Färgerna lever länge och behåller sin ton på särskilt fint sätt.
  • Papper gjorda på cellulosa/lump är betydligt billigare än bomull men inte på något sätt dåligt. Snarare perfekt för övning, experimenterande och i studiesammanhang.

Penstore

Söker du akvarellpapper i flera olika prisklasser och med varierande ytstruktur (gräng) ska du klicka in dig på penstore. De erbjuder allt för målaren, konstnären eller artisten. Hos Penstore hittar du papper i A3, A4, och A5, i andra udda format och former. Bland blocken kan du välja mellan limmade och med spiralbindning.

  • Tjockleken på pappret avgör vikten och ju tjockare desto mer vatten tål pappret. Penstores papper har oftast en vikt mellan 200-300 gram.
  • Ett slätare papper som inte har så mycket gräng är ofta varmpressat (Hot pressed) det förkortas HP och kallas även satin.

Konstnärernas Centralköp

För den lite mer rutinerade akvarellmålaren är steget inte långt att klicka in på Konstnärernas Centralköp och handla sina papper, ark, rullar och block. Bland mycket har de block från Hahnemühle med syrafritt och tåligt papper som håller formen extra bra när det blöts. Även papper i 100 procent bomull från Arches finns i sortimentet.

  • På rulle kan du köpa papper från välkända producenter som Arches, Saunders Waterford och Fabriano.
  • Du hittar också papper från AMI, som har flera olika block med syrafritt akvarellpapper.

Matton

Alla målare oavsett ambitionsnivå har sannolikt någon gång under sin verksamma tid korsat samma väg som Matton. Hos Matton finns allt och lite till när det kommer till måleri och skapande. Akvarellpapper på block eller rulle är inget undantag. Det är bara att klicka in och hitta det som passat dig och ditt måleri.

  • Brett sortiment av akvarellpapper i olika nyanser och storlekar 50x65cm, 50x70cm, 56x76cm, 70x100cm.
  • Säljer papper från Arches, Canson Héritage, Fabriano, Bockingford och Hahnemüle med flera.