Bästa akvarellpennor

Hem > Bästa akvarellpennor

Bästa akvarellpennorna

Akvarellpennor är ett fantastiskt och mångsidigt verktyg som ger dig möjligheten till att arbeta både torrt och vått. Du använder dem genom att först teckna eller skissa med akvarellpennorna som om de vore vanliga pennor på ett tjockt ark akvarellpapper, innan du med en akvarellpensel målar med vatten för att lösa upp och manipulera färgen. Mängden vatten påverkar hur starka färgerna blir, men du kan öka intensiteten genom att låta målningen torka, innan du tillsätter och löser upp mer färg. Vad som är de bästa akvarellpennorna beror lite på vad du är ute efter, men du hittar bra alternativ i olika kategorier här. Akvarellpennor i set är bra att köpa för dig som vill ha många möjligheter att skapa på. Att köpa ett sätt är också billigare och bra för den som söker ett sätt att uttrycka sig på och vill experimentera. Hos ibwahlstrom kan du enkelt klicka hem ditt set med akvarellpennor.


Hitta rätt akvarellpenna

När det gäller att hitta rätt akvarellpenna för dig är det viktigt att tänka på vilka specifika förutsättningar och behov du har – ska pennorna användas av barn? Har du en särskild budget som du inte vill överstiga? Behöver du en hel uppsättning för att kunna komma igång? Du hittar här flera bra förslag med olika egenskaper.

Ib Wahlström

Koh-i-Noor Hardtmuth är högkvalitativa akvarellpennor i set som du hittar hos ibwahlström. De säljs i både stora set med många olika toner och i mindre med några nyckelfärger. Beroende på vilket set du väljer kommer de antingen i ett pennfodral av tyg, i en ask av papp eller metall, eller i en rund burk.

  • Är av hög kvalitet, och är lämpliga för såväl seriösa eller professionella konstnärer som nybörjare och de som vill prova på att arbeta med akvarell.
  • Ger dig beroende på vilken uppsättning du väljer en mångfald av toner att arbeta med, samt ett bra sätt att förvara dem på.

Akademibokhandeln

Faber-Castell Jumbo Grip är akvarellpennor för barn, som till skillnad från vanliga akvarellpennor är tjocka och lätta att hålla även i små händer – och som dessutom har extra tjock spets. De kommer i en uppsättning med 16 olika toner, med en box i metall att förvara dem i när de inte används. Köp dem hos Akademibokhandeln.

  • Är tjocka och lätta att hålla även med små händer, och är därför lämpliga för barn – även småbarn i dagisålder kan tillsammans med vuxen måla med dessa.
  • Kommer i en ask av metall som du kan förvara pennorna i, så att individuella pennor inte tappas bort eller kommer till skada.

Skapamer

Cretacolor Artist Studio är en uppsättning pennor i 24 olika toner som passar bra för dig som vill prova att måla med akvarellpennor billigt, med mindre än fem kronor per penna. Trots detta är de av bra kvalitet med mycket färgpigment, och fungerar utmärkt för såväl nybörjare som mer erfarna akvarellkonstnärer. Finns hos på skapamer.se.

  • Har en stor uppsättning pennor med många olika toner för ett bra pris, vilket gör dem lämpliga även för den med snävare budget eller som bara vill prova på att använda akvarell.
  • Har trots sitt låga pris bra kvalitet, vilket gör att de används av både nybörjare inom akvarell och de som har mer erfarenhet.

Cdon

Staedtler Noris Club är ett set som i och med sitt låga pris samt mellanstora antal toner är bra akvarellpennor för nybörjare, som inte nödvändigtvis vill lägga ner stora summor pengar på en gång, och som inte behöver jättemånga färger – men som samtidigt vill ha tillräckligt många för att kunna komma igång. Du hittar dem på cdon.se.

  • Har en bra prissättning för dig som vill prova på att teckna och måla med akvarellpennor men som inte är säker på hur mycket pengar du vill lägga på det än.
  • Har en mellanstor uppsättning med 12 olika toner, vilket passar bra till dig som nybörjare inom akvarell.

Bygghemma

Faber-Castell Goldfaber är en uppsättning högkvalitativa akvarellpennor från Faber-Castell i 24 olika toner som du kan köpa på bygghemma.se. De har hög grad pigmentering som ger stark färg både i torr och våt användning, och löser sig lätt och smidigt i vatten. Setet kommer i en ask av metall som skyddar pennorna och håller dem organiserade.

Panduro

Derwent Inktense är som det låter Derwent-akvarellpennor med stark pigmentering som gör det lätt att få fram starka färger. Setet innehåller tolv olika toner – både ljusa och mörka, med något fler mörka. Pennorna är av hög kvalitet, och är ett bra val för att få mer intensiva färger än akvarellpennor oftast ger dig. Köp dem på panduro.com.

  • Har mycket bra pigmentering som gör det lättare än vanligt med akvarellpennor att kunna uppnå starka färger, och som fastnar permanent efter att färgen har torkat.
  • Kan utöver akvarellpapper även användas vid målning av textil, för den som exempelvis vill måla en prydnadskudde i bomull eller silke.